1. Miksi ammattikosmetiikka, vaikka löydän apteekista/ kaupasta/kempparista itselleni tuotteita ja vieläpä jopa edullisemmin? Hinta koostuu monesta eriasiasta.

Ajatellaanpa vaikkapa kemppari tuotteita, toki sieltäkin löytyy hajontaa, mutta monesti kemppari tuotteet ovat jonku tietyn isomman brändin alla. Brändi-tuotteissa yleensä ison hinnan tuoja on nimenomaan se brändi, jota on levitetty ympäri maailmaa, tehty tunnettavuutta ja myyntiä saadaan tehtyä paljon ja monesti markkinointi budjetit ovat valtavia. Silti näiden tuotteiden sisältö ei poikkea perinteisestä kauppa kosmetiikasta juurikaan yleensä. Jotkut ainesosat voivat olla tehokkaampia kuin yleensä peruskosmetiikassa, mutta voidetta ja sen tehoa ei ratkaise yksi ainesosa vaan kokonaisuus. Mukavaa kemppari tuotteissa on tietenkin se, että niitä yleensä myyvät ihonhoidon ammattilaiset eli kosmetologit tai kosmetiikkaneuvojat.

Apteekki tuotteilla on iso auktoriteetti myös kosmetiikassa. Monesti ajatellaan, että apteekista saa sitä ”puhdasta kosmetiikkaa”, eikös vain? Silti tällaisissa asioissa myös apteekki on kauppa, joka ostaa itselleen kosmetiikkaa joltain tietyltä toimittajalta. Apteekin kosmetiikkassa jotenkin myös ajatellaan, että se on lääkinnällistä ja puhdasta sillä sieltähän saa myös lääkkeitä, jotka ovat puhtaita ja tutkittuja. Nämä kaksi asiaa ovat kumminkin aivan eri asioita, eli lääkkeet ja kosmetiikka. Apteekissa saatavissa kosmetiikoissa löytyy myös hajusteita, väriaineita, mineraaliöljypohjia, säilöntäaineita yms. eli paljon ainesosia jotka eivät ole ehkäpä iholle niitä parhaita. Apteekki kosmetiikkaa on monen hintaista ja markkinointi on huomattavasti suurempaa kuin kosmetologien käyttämissä ihonhoitosarjoissa, joten helposti tulee haettua apteekista itselleen hoitotuotteita. Farmaseutit ja proviisorit ovat lääkkeiden ammattilaisia, eivät ihon- tai ihotautien ammattilaisia, joten oikeiden hoitotuotteiden saaminen voi olla hankalaa, koska ei päästä asiakkaan ”iholle”.

Kauppa kosmetiikka on taas oma lukunsa. Siellä yleensä myy massa, ja edullisuus. Ei niinkään laatu. Kauppa tuotteet ovat yleensä edullisia, joka taas kielii siitä, että kosmetiikan sisällön hinta ei voi olla kovin suuri. Laadukkaat raaka-aineet yleensä maksavat jonkin verran. Kauppa- kosmetiikassa monesti käytetään halpaa voidepohjaa, vaikuttavia aineita ei ole määrällisesti kovin paljon ja sieltä löytyy erilasia säilöntä-, väri- ja hajuste-aineita, jotka ovat yleisimpiä allergian aiheuttajia. yms. Sillä kosmetiikassa voi sanoa, että kyseessä on  ”Aloevera- voide”, vaikka itseassa Aloeveraa olisi tuotteessa niin minimaalinen määrä, ettei sillä ole iholle minkäänlaista vaikutusta. Myöskään kaupassa ei yleensä ole ammattitaitoista henkilökuntaa, opastamassa sinua valitsemaan itsellesi oikean tyyppiset ihonhoito tuotteet kotiin.

Niin ja nyt se kysymys, miksi ammattikosmetiikka? Mielestäni kosmetiikan valinnassa on tärkeää se, että se sopii juuri sinun ihollesi ja on valittu katsoen ihosi sen hetkinen kunto. Valinnassa on auttamassa ihonammattilainen eli esimerkiksi kosmetologi. Se, että tuotteen raaka-aineet ovat laadukkaita johon valitsemasi kosmetologi on perehtynyt. Ja osaa kertoa sinulle, miksi juuri ne tuotteet sopivat ihollesi ja mitä ne siellä tekevät. Ammattikosmetiikassa on mahdolliata käyttää huomattavasti laadukkaampia raaka-aineita, sillä monesti ammattikosmetiikan tuottajat ovat keskittyneet pääsääntöisesti vain oman sarjansa kehittämiseen ammattilaisille. Ammatikosmetiikka toki voi maksaa enemmän, mutta yleensä ammattikosmetiikan tuotteita tarvii käyttää huomattavasti vähemmän kuin ”normaali” kosmetiikkaa, saaden silti loistavia tuloksia iholle. Ammattikosmettiikassa yleensä panostetaan voidepohjiin, vaikuttaviin ainesosiin, vaikuttavien ainesosien määrään, niiden toimivuuteen kokonaisuudessa yms. Toki on olemassa monenlaisia ammattikosmetiikka- sarjoja, mutta tärkeässä osassa tässä pidän valveutuneita kosmetologeja, jotka varmasti osaavat valita asiakkailleen laadukkaat ja toimivat sarjat.

Itse olen sitä mieltä, että tuotteiden tulee olla turvallisia, mutta tehokkaita ja luudukkaita. Perehdyn itse paljon käyttämääni kosmetiikkaan ja haluan jatkuvasti oppia uutta. Pyrin valitsemaan sopivat tuotteet asiakkaalle, hänen mieltymyksiensä mukaan, jotta kosmetiikan käyttö olisi mielyttävää ja helppoa. Tärkeää on säännöllisyys ihonhoidossa, ja jos se on helppoa se tulee tehtyä. Sekä olen aina asiakkaitteni tukena ihonhoidossa. Tärkeintä on saada sinulle toimiva ja hyvinvoiva iho!